BemutatkozásHivatalosan Balasiné Tóth Katalinnak hívnak, de mindenki csak „Balasi Kati”-ként ismer.

Nagyon örülök, hogy rátaláltál az oldalamra, remélem, hogy kíváncsian nézegeted, örömmel válogatsz az ékszerek vagy alapanyagok között, és ezek után még sokszor megfordulsz majd nálam.

Pár mondat rólam

Már egészen kiskoromban „megfertőződtem” a kézzel készített dolgok és a hozzájuk kapcsolódó különböző technikák szeretetével, kipróbáltam mindent amit csak lehetett. Nagymamám a hosszú nyári szünetek alatt tanítgatott meg sok mindenre: hímezni, horgolni, kötni, később subaszőnyeget hurkolni. Anyukám nagyon szépen rajzol, emlékszem gyerekként egyszer arra mentem haza a nyári vakációból, hogy mennyezetig telefestette a konyhát virágokkal – nem sablonnal, szabadkézzel. Mind a mai napig mindig „mőkömöl” valamit, már bőven nyugdíjas volt mikor vett magának egy szövőszéket és autodidakta módon megtanult szőni, de például ő tanított meg a gombbehúzó prést használni, hogy textillel díszített ékszereket is készíthessek.

Fiam gyönyörűen fotóz, nagyon klasszul kapja el a megismételhetetlen pillanatokat. Lányom – ő óvónő – imád minden kézműves technikát, de legjobban talán a kis textil figurák varrását. A kis ovisainak is mindig valami egyedi cukiságot készít ajándékba szülinapra, karácsonyra.  

Én pedig végül az ékszerkészítésnél kötöttem ki, imádom minden pillanatát. Mikor munka után (az „igaziból”) hazamegyek, már várnak a kis szerszámaim és az asztalomon az alkatrészek, gyöngyök, láncok sokasága. Mind arra várnak, hogy belőlük is készüljön már végre „Valami”.

Ezekből a Valamikből tudsz nálam vásárolni, vagy ha Te is szeretsz a készítéssel bíbelődni, akkor sok-sok szebbnél-szebb alapanyagot tehetsz a virtuális kosaradba, hogy aztán otthon Nálad is készülhessenek a „Valamik”.

Nagyon kellemes, kreatív időtöltést kívánok Neked!